Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Dísznövények, virágok linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Dísznövények, virágok képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: disznovenyek.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 101 db
3 egész nyáron virágzó, gyönyörű növény a balkonra

3 egész nyáron virágzó, gyönyörű növény a balkonra

Élvezd a jó időt az erkélyen! Ha a kényelemről már gondoskodtál, ne feledkezz meg beszerezni néhány olyan növényt, amely őszig díszítheti a balkonod. Nem kell lemondanod a természet közelségéről csak azért, mert nem adatott még meg, hogy családi házban lakj! Igazi édenkertet varázsolhatsz magad köré akkor is, ha csak egy apró erkély tartozik a lakásodhoz. Ha ráadásul jól választasz a növények közül, a balkonodat akár egészen őszig virágok százai díszíthetik. A következőkben olyan növényeket ismerhetsz meg, amelyek októberig virágoznak, ha egy kicsit törődsz velük. Egy színpompás csoda: sétányrózsa - A bokros verbéna néven is ismert sétányrózsa csodálatos virágokkal hálálja meg a gondoskodást, amelyek a virágzási

A bodza ezer arca

A bodza ezer arca

Ilyenkor, tavasz közepe táján az útszéleken, erdőkben, parkokban, utazás vagy kirándulás alkalmával lépten-nyomon virágzó bodzabokrokkal találkozunk. A május vége és a június eleje a bodzavirág, a nyár vége pedig a bodzabogyó szezonja. Olvasóinkkal szeretnénk most néhány receptet megosztani, amelyek segítségével nem csupán nyár eleji, de téli finomságokat is készíthetünk.

A gyep és a virágágyak tápanyagpótlása

A gyep és a virágágyak tápanyagpótlása

Ebben az időszakban a legtöbb gyep gyorsan növekedésnek indul. A gyorsan felvehető, hagyományos műtrágyákkal azonban csak időleges eredmény érhető el. Az ápolt parkban a szép megjelenés érdekében a szegélynövényeknek és az ágyások virágainak is megfelelő kondícióban kell lenniük. Az öntözés és a bőséges csapadék hatására a gyökérzónából kimosódnak a tápanyagok. A gyorsan felvehető, hagyományos nitrogénműtrágyák hatására a gyep több zöldtömeget fejleszt, ami látszólag dúsabb hatást eredményez, és használóját is elégedetté teszi. Így azonban könnyen felborulhat a levél : gyökér arány, és megnő a nyírási igény is. Minél többet nyírunk, annál több tartalékot veszít a gyep, amit majd a nagy nyári melegekben gyors szalmásodással jelez.

A legdrágább élő virágok

A legdrágább élő virágok

Bár nem mindig a legdrágább ajándék a legjobb, mi most mégis megpróbáltuk megkeresni a világ legborsosabb árú virágát, amelyet valószínűleg nehéz lesz megszerezni a nőnapra. A virágok soha nem veszítik el "aktualitásukat", egy nő mindig örülni fog nekik. Mivel itt a nőnap, szétnéztünk, melyek a világ legdrágább és legkülönlegesebb virágai. A Thegoodlife.ru szerint bár az orchidea a Föld egyik igencsak elterjedt virágának számít, még mindig ez a növény vezeti a virágok "toplistáját", és nem enged elsőbbségéből még a legfurcsább hibrideknek sem. Európába az első trópusi orchideákat (a Bletnia verecunda fajt) a hollandok hozták be a Bahama-szigetekről, 1732-ben. Ezt követően az angolok honosították meg őket, az első trópusi orchidea 1732-ben nyílt, nem sokkal ezután újabb 15 faj követte a Royal Botanical Gardenben, Kewban. Napjaikban a legnagyobb mennyiségben Malajziában és Thaiföldön termesztik ezt a növényt. Sőt, ezekben az országokban még ételeket is készítenek az orchideából. Ami az európai hölgyeket illeti, a legtöbben valószínűleg inkább elő formában szeretnék látni az orchideát, egy gyönyörű csokorba kötve. És ha egy úriember igazán varázslatos és pompás növényt szeretne ajándékozni szíve hölgyének március 8-ra, nőnapra, akkor a Paphiopedilum garantáltan az lesz. A növény a Vanda fajból "származik" és állítólag ő bitorolja a világ legdrágább virága címét.

A legmérgezőbb szobanövények

A legmérgezőbb szobanövények

A kisgyermekes családokban körültekintést igényel a dísznövények kiválasztása is, mert a szemet gyönyörködtető növények veszélyt jelentenek a kisgyermekek számára. Szépsége, mutatóssága ellenére jó néhány növény komoly veszélyt jelenthet a levelében, szárában, vagy a talaj alatti gumójában található méreganyaga miatt. Egyes növények irritálják, izgatják a bőrt, ezáltal bőrpírt, viszketést okoznak, mások gyomor- és bélpanaszokat, hányást, hasmenést vagy allergiát váltanak ki az arra érzékeny embereknél. Ha azonban körültekintően helyezi el az ember az ilyen növényeket, csökkentheti a rá, a gyerekeire vagy éppen a házi kedvencekre leselkedő veszélyeket.

Hirdetés
A tápanyagok szerepe - dísznövények

A tápanyagok szerepe - dísznövények

A tápanyagok többségét a növények a talajból veszik fel. A tápanyagok többségét a növények a talajból veszik fel. A fő tápanyagok közé soroljuk a nitrogént, a foszfort és a káliumot. Fontos tápanyagok a kalcium (mész), a magnézium és a kén. Nyomelemekhez tartoznak a vas, mangán, molibdén, bór, cink, réz stb. A növények a nitrogént elsősorban a fehérjék felépítéséhez használják, főleg a levél tápanyaga. A nitrogénhiányt a növények azonnal visszajelzik. A levelek sárgulnak, fejlődésében a növény elmarad. Nitrogén pótlása után intenzív zöldülés és gyors fejlődés következik be. Nitrogénbőség azonban a termesztésben nem kívánatos. A nitrogén kijuttatása közvetlen ültetés, vetés előtt történik, a tenyészidőszakban pedig többször kisebb adagban.

Állatok a kertben - a kert állatai

Állatok a kertben - a kert állatai

..Kezdetben kapsz egy egyszerű kertet, amelyben egy állat éldegél, és néhány növény. A kertet kedved szerint alakíthatod, de mindig úgy, hogy a feltételek a lehető legtöbb állatot odavonzzák... A kertésznek ismernie kell ellenségeit és segítőtársait egyaránt, ha sikerrel szeretne együttműködni velük. Tudnunk kell, hogy ahol a fajok egyensúlya sikerrel helyreállt, ott a kártevők csak elviselhető mértékben lesznek jelen.

Amerikai tulipánfa

Amerikai tulipánfa

Magasság: 50 m-ig - Alak: Terebélyes, oszlopos - Levél: Négykaréjúak, levágott csúcsúak, 15 cm-esek. Felszínük sötétzöld, fonákjuk hamvasan fehér. &ilde;sszel sárgára, narancssárgára színez&ilde;dnek. Kéreg: Szürkésbarna, id&ilde;vel barázdált. Virág: Takarójuk három visszahajló, zöld, sziromszer&irc; csészéb&ilde;l és hat, tövénél narancssárgán erezett zöld sziromból áll. 6 cm-esek, nyár közepén nyílnak. Termés: Világosbarna tobozkép&irc; terméscsoport.Latin neve: Liriodendron tulipifera. Származási hely: Észak-Amerika keleti része. Él&ilde;hely: Lombhullató erd&ilde;k.

Átriókert virágláda

Átriókert virágláda

Dísznövényeit helyezze a legmegfelelőbb virágtartó edényekbe, mi ebben segítünk! Kiváló minőségű fehér cement és olasz műkőből készült virágládák széles választékával várjuk. Ültethet virágokat, örökzöld fát, cserjét, bokrot, a virágtartók kiváló hő- és vízszabályozása garancia arra, hogy növényei sokáig díszitik kertjét. Nem kell félni attól, hogy szétfagy vagy attól, hogy a nap szétégeti. Ideális környezetet biztosít a növények számára. Helyi adottságaihoz megkeresheti a legmegfelelőbb színű és formájú virágtartó ládát. Parkokba, közterekre, intézményekbe is ajánljuk termékeinket. Igény szerint házhoz szállítást is vállalunk.

Hirdetés
Az agyagvirág művészete

Az agyagvirág művészete

A megtévesztésig az eredetire hasonlító cserepes vagy száras virágok. Csodálatos, mint az élő és örökké virágzik a Cattleya. A Cattleyát az orchideák királynőjének is nevezik, illatos virágai ibolyakéktől a citromsárgáig, cinóbervöröstől bíborszínűig tündökölnek, fényes szirmaik gyakran még rojtosak is. A virágokat a megrendelő igénye szerint készítem el.

BeautyFleur

BeautyFleur

A Beautyfleur Online Virágüzlet hosszú évek tapasztalatára építve alapítottuk. Akár 3 szál rózsa, akár csokrok, PTMD dísztárgyak online rendelése. Alkalmi asztaldíszek. Temetésre koszorúk. Esküvői csokrok, kiegészítők, asztaldíszek, esküvői rendezvény-szervezés a koszorús-lányok kitűzőjétől az autódíszig. Kiállítási és rendezvény virág-dekoráció. Cserepes és télikerti növények.

Bodakert kertészet

Bodakert kertészet

Cégünk 2002. óta foglalkozik évelőtermesztéssel, elsősorban viszonteladóknak, árudáknak, kertépítőknek kínáljuk növényeinket, de egyéni vásárlókat is kiszolgálunk egyaránt! Telephelyünk Lakhegyen, Zala megye és Vas megye határán található, Zalaegerszegtől északra 15km-re, Egervár mellett. Kertészetünkben főleg lágyszárú sziklakerti, virágágyi, árnyéki és gyeppótló dísznövényeket, díszfüveket és évelő fűszer és illatnövényeket, továbbá szukkulenseket, cserjéket termesztünk. Fő specialitásunk az alacsony növekedésű (sziklakerti) évelők! Saját keverésű földkeverékbe ültetünk, melynek előnye, hogy a növények eltarthatósága könnyebb szélsőséges körülmények közt is. Nem meghajtatott növényeket árusítunk, melyek vásárláskor gyönyörűek, de 'pillanatnövények', hanem erős, kompakt, megfelelő időszakban virágzó, és évek múltán is egészségesen fejlődő dísznövényeket!

Ciprus Kert,kertépítés,kert ötletek,gyepszőnyeg

Ciprus Kert,kertépítés,kert ötletek,gyepszőnyeg

Szolgáltatásaink: kerttervezés - kertjének esetleges megtervezése díjtalan abban az esetben, ha a kert kivitelezésével minket bíz meg. Kertépítés - komplett kertek építése a kerttervezéstől a generál-kivitelezésig. Növények ültetése, gépi terepmunka, termőföld szállítása, sziklakert építése, kerti tó építése. Csobogó, patak, kerti utak, tipegők építése. Füvesítés magvetéssel, gyepszőnyeg telepítése, gyepszőnyeg szállítása. Tóépítés, kerti tó - Ön, és kertje még jobban összhangba kerülhet a természettel, egy hangulatos kerti tó megépítésével. Kerti tavainkat minőségi Oase tófóliából készítjük. Csobogó, patak építése - a kerti tó a kert elengedhetetlen kelléke, amivel a természetes hatást tudjuk fokozni. Egy kis vízzuhatag akár előre gyártott patakelemből, vagy formára alakítható patakfóliából készítsük is el. Automata öntözőrendszer - Toro, Hunter, Rain Bird automata öntözőrendszerek tervezése, telepítése. A 21. századi modern kertépítés meghatározó momentuma minőségi, hosszú élettartalmú öntözéstechnikai anyagok alkalmazásával, melyek az Ön és családja idejét takarítják meg. Az általunk szerelt automata öntözőrendszerekre 1 év teljeskörű garanciát biztosítunk.

Cserjék kert

Cserjék kert

A Kert.co egy olyan weboldal, ahol rengeteg információt kaphatunk a kerti, illetve szobai növényekről, kertészkedésről, kertépítésről. A honlapon a következő opciókba szedve keresgélhetünk az általunk választott növények után: Évelő kerti növények, Egynyári kerti növények, Örökzöldek, Fák, Cserjék, Gyógynövények, Fűszernövények, Szobanyövények, Orchideák, Kaktuszok, Kerti tavak és sziklák növényei, Gyümölcsök, Zöldségek és Bonsai. Amennyiben Ön szereti a kertészkedést, a növényeket, akkor feltétlen nézzen körül az oldalon!

Cserjék ültetése, cserjék fajtái

Cserjék ültetése, cserjék fajtái

A cserjék olyan fás szárú növények, amik kisebbek, mint a fák, és általában sok alacsonyan szerteágazó száruk van, tulajdonképpen a fák kistestvéreinek is nevezhetjük őket. Mire is ügyeljünk cserjék ültetése során? Fontos, hogy a növény ne kerüljön mélyebbre, mint ahogyan a konténerben állt. Lényeges továbbá, hogy az öntözésnél a víz ne folyjon el, különben a növény nem kap elég táplálékot. Első években célszerű karót alkalmazni azoknál a cserjéknél, amelyek még nem elég erősek ahhoz, hogy egyedül is megállják a helyüket. Legyen Önnek is szemet gyönyörködtető kertje mihamarabb! Kérjen árajánlatot cserjék szakszerű ültetéséhez!

Csokorba szedtük

Csokorba szedtük

Anyák napján, ballagáskor vagy pedagógusnapon nem kell feltétlenül a virágkötőkre bíznunk magunkat! Megkértük a profikat, hogy mutassanak nekünk néhány egyszerű fogást, amivel mi magunk is illatozó költeményeket készíthetünk percek alatt.

Design Garden Kft.

Design Garden Kft.

Vállalatunk többnyire a fővárosban és annak környékén lévő díszkertek kivitelezését vállalja. Hogyha építeni kell, a kertépítés Budapest szélesebb környékén is megoldható illetőleg országszerte is egyéni szerződéssel. Minden olyan munkát is elvállalunk, amelyben pusztán tervezést igényel, hiszen a klienssel, ma már köszönhetően a kitűnő kommunikációs opcióknak, sokféleképp tudunk konzultálni és a elkészült terveket is el tudjuk küldeni, ezután ezt át tudjuk kommunikálni és pontosítani, hogy minden eleget tegyen a kívánalmaknak. A kertépítés megkönnyítése végett weboldalunkon elhelyezett növények között tanácsos körbenézni, mivelhogy a megrendelő tudja, hogy mit óhajt, milyen színeket, milyen növényeket. Ez feltétlen egy jó kezdőpont, a konzultációhoz és a kertépítés megkezdéséhez. Olyanféle programmal tudjuk a kerttervezést kivitelezni, ami kettő és háromdimenziós modellezéseket készít, szóval a megrendelő magától értetődően látja, hogy amit óhajt az rendben van-e. Ennek függvényében lehet alakítani az ötleteteket és megkeresni a legmegfelelőbb növényi társításokat a kertépítéshez.

Tuti menü